Wedstrijdverslag Leuven 4 – LSV-Chesspirant 3

20 maart 2022 Afdeling 5B, speeldag 4 (inhaalwedstrijd) Leuven Centraal 4 – LSV-Chesspirant 3: 2.5 – 1.5

Onze geliefde interclubcoördinator Jonas had Leuven 4 de volgende troeven toegespeeld: Rune, Stef, Bart, Khoi. Hierbij was Rune zeker en vast een versterking, en dat bleek nodig te zijn. De tegenpartij uit Lokeren voerde de rangschikking aan, met het maximum van de punten. Bart deed een beetje research en zag dat het team met vaak dezelfde opstelling speelt; klasbakken die het in het hogere afdeling ook waar kunnen maken.

Tot overmaat van ramp moest Bart op het allerlaatste moment ziek verstek laten gaan, zodat het om twee uur, bij de aanvang van de partijen, al 0-1 stond voor de bezoekers.

Afgaande op het advies van dokter elo zouden we uit de resterende drie partijen op niet meer dan een half punt mogen rekenen. Het pakte anders uit.

Ondergetekende, op bord twee, wist eindelijk zijn Caro-Kann te laten swingen. De witspeler kwam niet aan ontwikkelen toe en plots sneed een zwarte vrijpion midscheeps doorheen de witte stelling. Zo hingen de bordjes pardoes gelijk.

Rune had op bord één een heel taaie klant met bijna driehonderd elopunten meer op de teller. Onze witspeler was echter niet onder de indruk en wist heel knap de remisehaven binnen te varen.

Zo zou de match beslist worden op het vierde bord. Khoi dacht erg lang na en kwam warempel een beetje in tijdnood. De tijd bleek echter goed besteed. Onze zwartspeler wist de witte aanvallen te pareren en kwam in een eindspel terecht waarin het zwarte loperpaar zich superieur toonde tegen de eenzame witte toren. Khoi haalde geduldig en met vaste hand de volle buit binnen.

Zo wist het dappere vierde ploegje van Leuven de tot dan toe autoritaire leider van zijn voetstuk te lichten. Hier spreekt een heel fiere ploegkapitein. Proficiat aan de ganse ploeg!

Op naar de volgende ronde: op bezoek in Burcht.

1 gedachte over “Wedstrijdverslag Leuven 4 – LSV-Chesspirant 3”

 1. Beste Jonas,

  Een dikke merci voor uw job van de afgelopen jaren. Ge waart ne fantastische IC-verantwoordelijke.

  Betrouwbaar betrokken steeds paraat. Kort op de bal (en nooit op de man). Efficiënt met een vleugje humor waar het kan.
  Ge gaat gemist worden en moogt eigenlijk niet weg maar ge hebt een goed excuus vanwege uw kersverse vaderschap…
  Ge hebt de lat hoog gelegd. Uw opvolger wacht een loodzware taak. 😉
  Eigenlijk zou de lofrede op u ellenlang moeten zijn! Maar mijn ellen zijn nogal kort, dus laat ik het hierbij…

Reacties zijn gesloten.

Scroll to Top