Over ons

Schaakclub Leuven Centraal is een toffe groep mensen met een gemeenschappelijke interesse: schaken. Of dit nu serieus en in alle stilte een ellenlange strijd uitvechten is, of vriendschappelijk bij pot en pint wat aanmodderen, het maakt niet uit. Geschaakt zal er worden!

Hieronder vindt je alvast enkele redenen waarom schaken in een club zo leuk is:

  • Gezelligheid
  • Nieuwe mensen leren kennen
  • Voedsel voor je hersenen

Iedereen, jong of oud, man of vrouw, ervaren of beginneling, is welkom! Weet je nog niet goed hoe alles juist in z’n werking gaat, maakt niet uit. Kom gewoon even langs en we ontvangen je met open armen.

Speel gerust vrijblijvend een partijtje mee en snuif zelf de schaaksfeer. Pas wanneer je op regelmatige basis begint deel te nemen, vragen we dat je lid wordt.

Wat doen we

Clubwerking

De traditionele clubavond van Leuven Centraal begint vrijdagavond om 20u. Week na week spelen we telkens één ronde van ons open clubtornooi. Het maakt niet uit dat u één of meerdere ronden mist; iedereen krijgt de kans om elke week een partij te spelen. Om alles in goede banen te leiden, maken we gebruiken van een schaakklok – om de tijd van jou en je tegenstander bij te houden – en notatieformulieren om de zetten op te noteren. Weet je niet hoe dit juist in z’n werk gaat, mag je dat uiteraard gewoon vragen aan je tegenstander of aan de tornooileider.

In de zomer wordt ons clubtornooi vervangen door een zomertornooi. Hier worden er drie partijen gespeeld per avond met een korter speeltempo. Opnieuw kan je kiezen hoeveel ronden je wil meedoen. Je kan zelfs later op de avond toekomen en enkel de laatste (of de laatste twee) ronden meespelen.

Naast dit wekelijks treffen doet onze club ook elk jaar mee aan de nationale competitie voor clubs, de Nationale Interclubs. Aan dit kampioenschap neem je deel per team en vecht je met je teamgenoten voor promotie naar een hogere afdeling.

Schaakles

Occasioneel worden er voor de volwassenen lessen georganiseerd, maar voor de jeugd gebeurt dit op regelmatige basis. Elke vrijdag om 19u krijgen de kinderen een uurtje de kans om bij te leren van een meer ervaren schaker. Meer informatie hierover vind je terug op onze pagina over de jeugdwerking.

Daarbuiten

Naast het schaken organiseren we ook af en toe andere zaken voor onze leden. Zo houden we bijvoorbeeld elk jaar een gezellige barbecue. Ook een bowling-avond is reeds aan bod gekomen.
Verder houden we typisch een receptie bij het begin van het schaakjaar en vieren we het einde van het interclub-seizoen met een feestje!

Scroll to Top