NIC ronde 2: ploeg 11 speelt gelijk dankzij de jeugd

Op zondag 15 oktober speelden wij met Leuven Centraal 11 de tweede ronde van de Interclub tegen Beveren 3. We dachten vooraf dat we een reële winstkans zouden hebben tegen deze ploeg. Bij de kennismaking met onze tegenstanders bleek echter dat zij versterkt waren. Op het eerste bord kregen we een speler met 1631 Elo i.p.v. 1461 Elo in de eerste ronde. Toen ik opmerkte dat zij toch wel versterkt waren, kreeg ik als antwoord dat dit hun gewone opstelling was en zij in ronde 1 verzwakt waren. Voor onze ploeg betekende dit dat wij op bord 1 en 2 sterkere tegenstanders kregen dan verwacht. Geen nood, je moet in de Interclub tegen zowel sterkere als zwakkere tegenstanders kunnen spelen.

Het eerste resultaat voor onze ploeg viel op bord 1 bij Mark. Er werd langs beide kanten scherp gespeeld en Mark kon zelfs een vrijpion op de voorlaatste rij parkeren, maar zijn tegenstander verdedigde zeer goed en toen de kruitdampen opgetrokken waren stond Mark 2 pionnen achter. In het daaropvolgende eindspel kon hij een nederlaag niet meer ontwijken.

Gelukkig kon Otis op bord 3 de bordjes snel in evenwicht brengen met een mooie overwinning. Met een kwaliteit meer kon hij de koning van zijn tegenstander, het open veld injagen. Otis zette nadien de kers op de taart door een prachtig dameoffer, gevolgd door mat in één.

Stig op bord 4 had ook al een kwaliteit voorsprong en kon nadien vrij makkelijk winnen, door alles heel zakelijk naar een gewonnen eindspel te manoeuvreren. De stand was dus 2-1 voor Leuven 11.

Ikzelf had één pionnetje voorsprong dankzij een Evansgambiet van mijn tegenstander. Zoals bij alle gambieten kreeg hij wel wat compensaties. Ik dacht echt dat ik alle dreigingen zou kunnen afweren en stelde dus remise voor om de ploegwinst te kunnen verzekeren. Mijn tegenstander dacht heel lang na maar speelde toch verder. Hij had blijkbaar gelijk, want één van zijn dreigingen bleek wel erger dan ik eerst dacht. Ik kon zijn koningsaanval niet weerleggen en zo verloor ik toch nog mijn partij en werd 2 – 2 de eindstand.

En dat dankzij de jeugd op bord 3 en 4. We staan nu op een gedeelde derde plaats met 3 ptn en moeten in ronde 3 tegen de voorlopige leider uit onze reeks. Een eventuele winst tegen Oude God 6 zou ons minstens op een tweede plaats brengen. Dat wordt nu zondag nog heel spannend!

Scroll to Top