Leuven Centraal 11 verslaat de leider Oude God 6 en staat op een gedeelde tweede plaats

Dit weekend was ik nog eens non-playing captain in Leuven Centraal 11 en vertrok ik met 4 jeugdspelers in mijn wagen naar Oude God – Mortsel. Cecilia speelde nog eens mee op bord 1 : ze is al definitief verhuisd naar Parijs maar was nog enkele dagen in Leuven om administratieve redenen. Een zeer welgekomen versterking voor onze ploeg, want onze tegenstanders stonden aan de leiding in het klassement.

Op bord 1 verscheen de voormalige jeugdleidster van Oude God. Cecilia en haar tegenstandster waren de enige vrouwelijke speelsters in de zaal en mochten zo een vrouwelijk duel uitvechten. Cecilia kon met zwart makkelijk gelijke tred houden en in het late middenspel kon ze listig een vork plaatsen met kwaliteitswinst als resultaat. De afwikkeling naar winst was voor Cecilia een koud kunstje en zo kwam onze ploeg al direct op voorsprong.

Otis speelde op bord 2 een solide partij waar al snel vele stukken werden geruild. Het werd een eindspel met ongelijke lopers en hoe hard Otis ook probeerde om voordeel te halen uit zijn beter geplaatste koning, toch was een logische remise onafwendbaar.

Op het vierde bord speelde voor de eerste keer een nieuw lid mee : Ides. Een jonge speler met veel talent maar weinig ervaring. Dat gebrek aan ervaring werd meteen duidelijk toen hij rond zet 10 een stuk verloor na een simpele dubbele aanval van de dame van zijn tegenstander. Zijn klok stond toen nog op 1u30’. Een hopeloze zaak dachten we toen. Maar alhoewel Ides een gebrek aan ervaring heeft, talent heeft hij wel op overschot en dat kon hij bewijzen door zijn stuk terug te winnen! Hij bleef wel een pion achter en toen zijn tegenstander in beginnende tijdnood remise aanbood werd dat gretig aanvaard.

Zo bleef Stig op bord 3 de beslissende factor in de einduitslag van onze ploeg. Zijn 78 jarige tegenstander met 100 Elo’s meer kon lange tijd gelijke tred houden met Stig. Naarmate de partij vorderde werd de stelling steeds dreigender in Stig’s nadeel. Bleek nadien dat zijn tegenstander een stuk geofferd had omdat hij daarmee hoopte zijn koningsaanval te kunnen doorzetten. Stig verdedigde echter ijzersterk en omdat hij de ploegwinst absoluut wou veilig stellen, stelde hij in een heel ingewikkelde stelling remise voor, ook al had hij een stuk meer. Zijn tegenstander dacht lang na en na een 15’ aanvaardde hij de remise en was onze groepswinst een feit. Een nipte maar zeer verdiende overwinning voor Leuven Centraal 11.

In de stand staan wij nu op een gedeeld tweede plaats met 5 op 6. Alleen KGSRL 16 heeft nu nog het maximum van de punten op de eerste plaats. Wij moeten pas in ronde 9 op 10 maart tegen deze ploeg spelen. Dat belooft een topmatch te worden.

Scroll to Top