NIC ronde 2: 2 Fous Diogène 2 – Leuven Centraal 4: 1-3

Om 13u vertrokken we plichtsbewust aan St-Jacobs om zeker op tijd in Etterbeek aan te komen, maar dat was al meteen een mislukt plan. We hadden geen rekening gehouden met een politiecontrole die voor een grote opstopping zorgde en zo kwamen we enkele minuten te laat aan in het broeierige zaaltje bij een zwembadcomplex in Etterbeek.

Elogewijs waren we torenhoog favoriet, maar de jeugdige leeftijd van sommige tegenspelers zorgde ervoor dat we toch op onze hoede waren. Niet geheel ten onrechte, zo bleek. Boris was als eerste klaar en sleepte tegen zijn jonge tegenstander een remise uit de brand na eerder verloren te hebben gestaan. Bart stond licht in het voordeel toen zijn tegenstander zijn dame vastnam terwijl er nog een stuk in stond. Vergissing, touché, game over. 0,5-1,5 voor ons dus. Bij Ruben ging het er vlijmscherp aan toe, met een wederzijdse aanval op tegengesteld gerokeerde koningen en wat tijdsnood er bovenop. Maar kijk, hij maakte het voor de 40e zet af met een nette combinatie. Daarmee waren we dus al zeker van de winst. In een toreneindspel met ongelijke lopers pushte ik, dacht ik, voor de winst maar dat lukte niet en het werd ook remise. Stockfish liet achteraf zien dat ik hier en daar wel een stevige steek liet vallen, die mijn tegenstander gelukkig ook niet opmerkte.

Met de 1-3 overwinning in de pocket bracht chauffeur Boris ons vlot terug thuis. Volgende week gaan we met dezelfde opstelling opnieuw voor de winst.

Scroll to Top