NIC 2023/2024: Het is weer voorbij

Het interclubseizoen 2023-2024 zit er alweer op. Het is voor onze club een zeer goed jaar geworden.

We begonnen aan het seizoen met veertien ploegen, dat waren er vier meer dan een jaar tevoren. Bovendien hadden we drie ploegen die een reeks hoger speelden. Onze eerste ploeg mocht voor het eerst sinds lang aantreden in eerste klasse, en ook waren er twee promoties van vijfde naar vierde. De doelstelling die daaruit voortvloeide: houden wat we hebben verworven.

Deze doelstelling hebben we met vlag en wimpel gehaald.

  • Onze eerste ploeg heeft de stoutste verwachtingen overtroffen en zich op comfortabele manier weten te handhaven in eerste klasse.
  • Onze tweede ploeg kende een aarzelende start. Dat werd naar het einde toe helemaal goedgemaakt met daverende prestaties in de laatste ronden.
  • Ook geen enkele van onze vier ploegen in vierde afdeling is in acuut degradatiegevaar gekomen.
  • De ploegen in vijfde afdeling deden het allemaal goed tot schitterend.

In zijn geheel haalde onze club ruim 33 bordpunten meer dan volgens elo mocht worden verwacht. Gemiddeld waren de spelers die tegen Leuven Centraal werden opgesteld een twintigtal elopunten sterker (1811 tegen onze eigen gemiddelde sterkte van 1791). Dat nam niet weg dat er meer werd gewonnen dan verloren: 254 overwinningen tegen 222 nederlagen, bij 188 remises. Ook individueel vallen er enkele uitschieters te noteren.

Dat valt allemaal te bekijken op onze interclubpagina’s, en op deze overzichtspagina in het bijzonder.

Wat moeilijker te meten valt is de inzet en het enthousiasme van alle spelers. Elke speeldag weer traden er tot 62 spelers aan voor onze club, en over het ganse seizoen hebben er niet minder dan 90 spelers de reputatie van onze club hoog gehouden. Elke ploeg had een gedreven ploegkapitein die alles voor de ploeg in goede banen leidde. Felicitaties voor de ganse club!

Waar het voorbije seizoen nog in het teken stond van “vasthouden”, kijken we voor de volgende seizoen weer naar groeimogelijkheden.

Waarom niet mikken op het volgende?

  • een eerste ploeg die op langere termijn probleemloos kan meedraaien in eerste klasse
  • onze tweede ploeg naar tweede klasse
  • één of twee ploegen in derde klasse
  • een brede basis van zoveel mogelijk ploegen in vierde en vijfde klasse

Te hoog gegrepen? Voor het volgende seizoen is misschien niet alles haalbaar. Dat wil niet zeggen dat deze ambities misplaatst zijn. Als het het volgende seizoen niet lukt, dan lukt er het jaar nadien allicht wat meer.

De voorbereidingen voor het volgende seizoen 2024-2025 zijn al volop aan de gang. De komende weken zal blijken wat er allemaal mogelijk zal zijn.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top