Mooie delegatie van Leuven Centraal op het eerste jeugdschaakcriterium in Genk

Verslaggever: Jan De Geest

Zaterdag 1 april werd het eerste tornooi van het Vlaams Jeugdschaakcriterium editie 2023 gespeeld. We waren te gast in het mooie Atlas college van Genk. Onze club Leuven Centraal was zeer sterk vertegenwoordigd met 20 jeugdspelers en 1 volwassene. Op 158 deelnemers betekent dit niet minder dan 13,3 % spelers van Leuven Centraal.  Onze club blonk niet alleen uit in het aantal deelnemers, maar ook bij de prijswinnaars stonden er vele leden van onze club op het podium.

Bij de -12 jaar stond Rik Peeters op het podium met een vierde plaats.

Bij de -14 jaar werd het tornooi gewonnen door Ehsan Aishajiang, maar ook Arne Vanormelingen stond daar te blinken met een knappe 4de plaats. Bovendien ontving Cecilia Pereira Garza ( ook bij de -14 jaar) de prijs van best geplaatste meisje.

Bij de -20 jaar + OPEN waar de jeugd tussen 16 en 20 jaar in één reeks speelt samen met de volwassenen, behaalde Teun De Groot de 2de plaats bij de jeugd en  Maksym Vasylchenko de derde prijs bij de volwassenen.

Bovendien waren er nog enkele clubleden, die bij de prijsuitreiking nog net naast een geldprijs grepen : Oriiana Babii speelde bij de -10 jaar en stond op één ronde voor het einde nog genoteerd als best geplaatste meisje. De paringen waren echt niet in haar voordeel, want ze speelde in de laatste ronde tegen een jongen die al zijn partijen al gewonnen had en voor zijn leeftijd onwaarschijnlijk sterk speelde. Niet te verwonderen dus dat ze haar partij tegen die supersterke jongeling verloor, maar daardoor sprongen twee andere meisjes nog net voorbij Oriiana en bleef zij zonder prijs achter. Een andere pechvogel die net geen prijs won was Ewan Vanthienen die bij de -16 jaar op de vijfde plaats eindigde maar in die reeks kregen alleen de eerste vier een prijs. Muyan Sun speelde bij de -12 jaar een mooi resultaat bijeen en eindigde op plaats 7 wat spijtig genoeg net onvoldoende was om een geldprijs te kunnen ontvangen op het podium.

Een dikke dank je wel aan de organisatoren voor de gezellige en leerrijke schaakdag en het puik verloop van de dag!

Voor een overzicht van onze 20 clubleden die in 6 verschillende reeksen aantraden, kan je hier alle uitslagen terugvinden.

Scroll to Top