Leuven Centraal schittert op het SVB jeugdkampioenschap

Verslaggever: René Creemers

 

 

 

 

 

Op zaterdag 4 november vond het Vlaams-Brabants schaakkampioenschap voor de jeugd plaats. Het werd een recordeditie met 80 deelnemers. En met de prachtige (nieuwe) lokalen van het SALCO-college als plaats van het gebeuren in combinatie met de puike organisatie van onze buren van De Dolle Toren werd het een geslaagd evenement.

 

Bij de -8 wisten Maxime Houthoofd (6 uit 9) en Elias Verachten (5 uit 9) plaats 4 en 5 in te rijven. Zij zijn beiden pas begonnen met schaken en dat houdt belofte in voor de toekomst. Toegegeven, Elias,  één van de jongste deelnemers, had ik een puntje hogere ingeschat maar als een verklaring daarvoor hij kreeg een speciale prijs als pechvogel.

 

Adeline Pessers (6/9) werd zowaar kampioene bij de meisjes in de categorie bij de -10! Mooi zo Adeline. Met Chenxi Cao (6/9), Frank Lan (6/9), Samuel Verachten (6/9) en Adeline Pessers bezette Leuven Centraal de plaatsen 2, 3, 4,en 5. Gevolgd door Jens Van Der Velpen (5/9) op plaats 7, Zvesden Ivanov (4/9) op plaats 12 en Robin Vancoillie (0,5/9) die nog maar net begonnen is met schaken op plaats 16.

 

Het bleef in de familie. Jasmijn Pessers (3/7), zus van Adeline, werd kampioene bij de meisjes in de categorie -12! Proficiat Jasmijn.

Uit de krochten van het internet komt Andreas Van Campenhout (5/7). Daar hebben ze hem leren schaken, of heeft hij daar zichzelf leren schaken? Hij is nog maar enkele weken in de club en wist bij de -12 de derde plaats te behalen in zijn eerste schaaktornooi ooit! Hij zat er een beetje mee in dat sommige tegenstanders elo punten hadden. Gesterkt door zijn resultaat heeft hij daar geen problemen meer mee.

Yaron Van Der Velpen (4/7), Vihren Ivanov (4/7) en Arjun Arunkumar (4/7) vulden de plaatsen 8, 9 en 10 op.  Jasmijn Plessers bezette plaats 15 en Elin Qin (3/7) en Ellie Sun (1/7) stonden op plaats 17 en 18.

 

Het kon niet op. Leander Vancollie (6,5/7) wist de op scheidingspunten kampioen te worden bij de -14! Goed gedaan Leander.

Alexander Thienpont (6,5/7) was een onfortuinlijke tweede op scheidingspunten. Even goed gedaan hoor Alexander!

Ides Van Loo wist zich met 4/7 naar een 4e plaats te hijsen, kort daarop gevolgd door Muyan Sun (4/7), Yuvan Prakash (4/7) en Rik Peeters (3,5/7) op plaatsen 6, 7 en 8.

Prithuvik LogarathinamManjula (3/7), Daniel Barat (2,5/7), Vincenzo Martin Jacques Leonel (2/7) en Niel Plessers (2/7) vervolledigden de rangschikking met plaats 12, 13, 14 en 15.

 

Met 6/7 stond Ehsan Aishajiang bij de -16 op scheidingspunten op een ondankbare tweede plaats. Oh, hoe jammer, maar hoe dan ook een uitstekende prestatie! Schitterend gedaan Ehsan!

Daniel Ognyanov volgde op plaats 3 met 4,5 uit 7 en Arne Vanormelingen wist met 3 uit 7 de 6e plaats in te nemen.

 

Het werd een walk – over voor Michail Ognyanov (6/7) bij de -18 en een concentratieverlies in de laatste ronde kon daar niets aan veranderen. Proficiat Michail!

Noach Poot (3/7) legde beslag op de 4e plaats en Hamilton McCutcheon (1/7) kwam op plaats 7 terecht.

 

Wat was dat toch weer een leuke schaakdag. De eindstanden vind je hier.

Hier onze kampioenen nog eens op een rij:

  • Kampioene bij de meisjes -10: Adeline Pessers
  • Kampioene bij de meisjes bij de -12: Jasmijn Pessers
  • Kampioen bij de -14: Leander Vancoillie
  • Kampioen bij de -18: Michail Ognyanov

Proficiat! We zijn er zeer blij mee.

Scroll to Top