16 leden van Leuven Centraal hebben genoten van het 1 novembertornooi in Turnhout.

Verslaggever: Jan De Geest

Niet minder dan 15 jeugdspelers en één volwassene van onze club trokken naar het Sint-Pietersinstituut in Turnhout. Zoals steeds was de organisatie van dit jeugdtornooi piekfijn in orde en ook de groene omgeving van deze school is zeer aangenaam met veel ruimte om te spelen tussen de partijen door. In een groot cafetaria konden ouders en begeleiders gezellig nakeuvelen. Hapjes en drankjes aan democratische prijzen zorgden mee voor een goed gevoel.

Ik heb nog geen officiële mededeling gelezen over het Belgisch Jeugdkampioenschap 2024, maar naar verluidt zou dit kampioenschap ook hier in Turnhout georganiseerd worden in de Hemelvaartvakantie. Als er voldoende slaapgelegenheid in de omgeving kan gevonden worden dan is deze school wel het ideale decor voor het BJK 2024.

Nu naar de uitslagen van onze ‘Leuvenaars’ :

Jeugdschaakcriterium Turnhout 2023 -8: Samuel Verachten en Jens Van der Velpen staan in dit eindklassement broederlijk naast elkaar op de plaatsen 15 en 16 met 5 op 9. Beide spelertjes hebben al heel wat criteriumtornooien achter hun naam staan en in de tussenstand van dit regelmatigheidscriterium ( waar rekening gehouden wordt met de 7 beste resultaten) staan Samuel en Jens nu op de plaatsen 8 en 9. Wie na het dubbele tornooi van Brugge eind december in de top 5 staat, gaat met een mooie geldprijs naar huis.

Jeugdschaakcriterium Turnhout 2023 -10: bij de -10 jaar hadden we 4 deelnemers. Wout Smeyers haalt hier één van zijn betere resultaten met 5,5 op 9 en een gedeelde elfde plaats. Daarna volgden Erpan Aishajiang met 4 op 9, Yaron Van der Velpen met 3 op 9 en Elin Qin die in haar allereerste tornooi 2,5 op 9 haalde.

Jeugdschaakcriterium Turnhout 2023 -12: in deze reeks hadden we 5 deelnemers met op kop Rik Peeters en Siebe Vandersmissen die allebei 4 op 7 scoorden. Logarathinam Manjula, Prithuvik en Muyan Sun haalden 3 op 7 voor Ellie Sun die eenmaal een overwinning kon vieren. In de tussenstand van het criteriumtornooi staat Rik Peeters op een mooie 7de plaats voor Muyan Sun die de 13de plaats bezet. Rik en Muyan kunnen hun klassement zeker nog verbeteren in de volgende tornooien.

Jeugdschaakcriterium Turnhout 2023 -14: hier hadden we 4 jeugdleden die mooie resultaten konden neerzetten : Ehsan  Aishajiang eindigde hier op het podium op de derde plaats (zie foto prijsuitrijking met Ehsan in het midden). Hij verloor maar één partij tegen Matei Govoreanu die nu al bijna 2000 Elo heeft! Arne Vanormelingen eindigde opnieuw in de top 10 met 4,5 op 7 net voor Leander Vancoillie en Santosh Subramaniam  die allebei 4 op 7 scoorden. In de tussenstand staan Ehsan, Arne, Leander en Santosh nu respectievelijk op plaatsen 3 en 6 en 14 en 18. Als Arne nog wat kan opschuiven, kunnen we in december misschien zelfs twee laureaten van het Vlaams Schaakcriterium vieren. Duimen dus voor Ehsan en Arne.

Jeugdschaakcriterium Turnhout 2023 -20 Volw Open: Abidin Aysajan, vader van Ehsan en Erpan speelde bij de -20 en Volwassenen tegen o.a. heel sterke tegenstanders van 1900 à 2000 Elo maar kon toch twee keer zegevieren tegen lager geklasseerde jeugdspelers.

Op naar het volgende criteriumtornooi in Zottegem op zondag 12 november.

Scroll to Top