Leuven Centraal opnieuw massaal present in Aalter

Verslaggever: Jan De Geest

Dit tornooi speelde zich af in een mooi decor. Een zeer ruime speelzaal met een mooie tribune en buiten een aantrekkelijke speeltuin. Het cafetaria trok ook vele ouders en spelers aan. Drankjes en snacks werden aan democratische prijzen verkocht. Zoals ieder jaar hadden de organisatoren goed hun best gedaan en dat vertaalde zich ook in een groot deelnemersveld met ruim 280 inschrijvingen.

 

Zoals vorige maand in Genk was onze club opnieuw met 20 jeugdspelers present. Er deden ditmaal ook 2 papa-schakers mee zodat we met 22 Leuvenaars toch nog net iets meer deelnemers hadden dan in Genk. Er waren weerom enkele opmerkelijke resultaten bij onze jeugdspelers.

 

 

Onze (bijna?) 11-jarige Khoi  Nguyen  is en blijft een echt supertalent. Omdat hij de tegenstand van zijn leeftijdsgenootjes niet uitdagend genoeg vond had hij zich ingeschreven in de allerhoogste reeks met spelers tussen 16 en 20 jaar. Khoi kaapte daar bij de jeugdspelers eventjes de vijfde geldprijs weg met 4 op 7. Hij speelde zelfs remise tegen de jonge FM Sterre Dauw die een ELO van 2286  heeft. In dezelfde reeks haalde Maksym Vasylchenko en papa van Oriiana Babii een ratingprijs voor de -1500 Elo.

In de C-reeks (-14 jaar) behaalde Cecilia Pereira Garza een vijfde plaats met 5,5 op 7 en een bijhorende geldprijs waar ze dolblij mee was. Ook Cecilia is een rijzende ster waar onze club best trots mag op zijn. Ze verloor maar 1 partij tegen Kobe Vandenholen (1899) en 1 remise tegen Hugo Froeyman (1776). Al de andere partijen werden overtuigend gewonnen. In diezelfde reeks scoorden Ehsan Aisjajiang en Arne Vanormelingen ook mooi met resp. 5/7 en 4/7 Dit bracht hen op plaatsen 9 en 15 in het eindklassement.

In de B-reeks (-16 jaar) viel direct de naam van een nieuw lid van onze club op: de 15-jarige Xander Piot speelde zijn allereerste schaaktornooi en haalde een knappe score van 4/7 en plaats 14. Van een leuk begin gesproken.

In de D-reeks (-12 jaar) haalde Muyan Sun ook al een mooie score van 4/7 en plaats 19.

In de E-reeks (-10 jaar) waar er in een sneller tempo en met meer rondes gespeeld wordt haalde Mick Tirez vlotjes 6/9 en een zeer verdienstelijke 11de plaats.

Bij de kleinste benjamins (-8 jaar) vallen zeker de goede prestaties op van Jens Van Der Velpen en Samuel Verachten die met 5,5/9 op plaatsen 7 en 8 eindigden, wat dus net geen podiumplaatsen met geldprijzen opleverden. Chenxi Cao volgde dicht op dit tweetal met 4,5 op 9.

Hieronder kan je de uitslagen van al onze deelnemers in detail bekijken.

Scroll to Top