Europees Jeugdkampioenschap in Antalya met Khoi Nguyen

Nadat enkele weken geleden Cecilia Pereira Garza de faam van België en van onze club hoog heeft gehouden in de internationale arena, valt die eer ditmaal te beurt aan Khoi Nguyen.

Van 6 tot 14 november vindt in Antalya (Turkije) het Europees jeugdkampioenschap plaats. Khoi heeft zijn plaats bij de U10 dubbel en dik verdiend door op indrukwekkende wijze het kampioenschap van België te winnen.

Dit zijn de belangrijkste sites waarop je de schaakavonturen van Khoi kan volgen:

We hopen dat Khoi in Antalya een heel leuke schaaktijd beleeft die hij zich nog lang zal herinneren. De voorbije maanden heeft Khoi al getoond waartoe hij in staat is. Laten we hem met zijn allen van hieruit fel aanmoedigen, zodat hij de pannen van het dak speelt!

6 gedachten over “Europees Jeugdkampioenschap in Antalya met Khoi Nguyen”

 1. Khoi is heel goed begonnen. Zijn eerste 2 partijen waren van heel evenwichtig, sterk niveau. Vandaag eerste keer Tarrasch met wit, opening die hij niet zo goed kent. Hij vindt een goed plan met Le3 (heb hem aanbevolen volgende keer B3,Lb2,Tc1 te spelen. Nu kwam hij in een stelling die makkelijker speelt voor zwart. Hij is een 3-zetten herhaling uit de weg gegaan en op zijn Carlsens voor winst blijven spelen. Chapeau!! Mijn verwachting U10 is dat winnaar 7/9 gaat scoren en niet meer.

  Good luck tomorrow, Maarten

  1. Thanks Davi.

   Meanwhile, Maarten changed his plan to go along because there was ‘sufficient’ guidance from the Belgian federation.
   Moreover, thanks to the achievements of the www, Maarten can also provide additional support.
   Khoi is heading for one of Belgium’s best ever participations in a European championship.

 2. Khoi nam intussen een goede start. Coach Maarten was tevreden over de partij. Volgens hem had Khoi ‘heel volwassen gespeeld’.

  In ieder geval gelooft Maarten er in want binnenkort reist hij ook naar Antalya om Khoi te ondersteunen. Oh, man. Met spanning kijken we iedere dag uit naar de resultaten.

  Ter info, Khoi heeft daar de zesde hoogste elo. Uiteraard betekent dat in (post-)coronatijden op die leeftijd nog niet zoveel maar allé, het houdt de droom in stand.

  Groetjes

  René

 3. To all chess mates at Leuven Centraal,
  We are overwhelmed with your supports from the beginning of Khoi’s participation at the club till now at one of the most important and fantastic events at EYCC 2022. We are thrilled now but we also manage our emotions to support Khoi for his best focus and confidence during EYCC 2022.
  Thank you all again for your supports.
  Best regards,
  Khoi’s parents.

Reacties zijn gesloten.

Scroll to Top