Achtste ronde van de interclubs: alweer een hoogdag

Het ging onze club alweer voor de wind tijdens de achtste ronde van de nationale interclubs.

De eerste ploeg klopte de naaste concurrenten uit Namen met overtuigende 6½-1½ cijfers en is met nog drie ronden te gaan op een zucht verwijderd van mathematische zekerheid voor de titel in de reeks en promotie naar eerste afdeling.

Ook in de breedte was het schitterend. Acht van de tien ploegen wonnen hun wedstrijd, waaronder alle zes vijfdeklassers. Van de vijfenveertig effectief gespeelde partijen (één speler van Echecs Namur 1 liet verstek gaan) had een speler van Leuven Centraal als winnaar. Elf partijen eindigden in remise. In slechts negen partijen verloor onze speler.

De zware nederlaag van Leuven Centraal 2 lag in de lijn van de verwachtingen, want Eisden/MSK-Dilsen 1 kwam met een heel sterke ploeg aanzetten. De nipte nederlaag van de derde ploeg was ook te verwachten, en toch ook wel jammer.

Leuven Centraal 4 behaalde dan weer een knappe 3-1 zege tegen Pelt 1, die nochtans met een sterke ploeg naar Leuven waren gekomen. Na een trage start is onze vierde ploeg helemaal op stoom gekomen en zit een hoge plaats in de eindrangschikking er nog helemaal in.

Voor onze vijfdeklassers was het dus “100%-dag”, met een zes op zes.

Voor zowel de vijfde, de zesde als de zevende ploeg zal het spannend blijven tot op het einde van het seizoen, want alledrie maken ze nog een goede kans op promotie naar vierde afdeling.

Op zondag 19 maart wordt ronde 9 afgewerkt. Voor Leuven Centraal zijn dat uitwedstrijden.

De volgende thuiswedstrijd (ronde 10) vindt plaats op zondag 16 april om 14u, opnieuw in Ontmoetingscentrum Genadedal in Kessel-Lo.

Scroll to Top