Steeds meer jeugdspelers van onze club vinden de weg naar de criteriumtornooien.

Verslaggever: Jan De Geest

Zowel op het criteriumtornooi in Zottegem van 12 november als op het criteriumtornooi in Gent-Zwijnaarde van 26 november waren we telkens met 18 deelnemers van Leuven Centraal. Zoveel jeugdspelers die met veel plezier de uitdagingen van de competitie opnemen, dat is een waarborg voor een mooie toekomst van onze schaakclub.

Net zoals in het tornooi van Turnhout hadden wij in Zottegem een jeugdspeler in de categorie -14 jaar op het podium en op de derde plaats: Arne Vanormelingen. Met 5,5 op 7 was Arne zelfs gedeeld tweede met slechts één verliespartij tegen de winnaar van het tornooi.  

Ehsan Aishajiang die in Turnhout nog derde eindigde, speelde op dat ogenblik in ons Open van Leuven, met de ‘grote jongens’. Hij was daar ook niet de enige jeugdspeler van onze club. In het Open van Leuven speelden nog een tiental jeugdleden van onze club mee.

 

In Gent-Zwijnaarde op zondag 26 november stonden er zelfs twee spelers van Leuven Centraal op het podium. Bij de allerjongste spelertjes van -8 jaar was het Samuel Verachten die de vijfde plaats wegkaapte. Samuel die in de vorige tornooien dikwijls in de TOP 10 eindigde, veroverde in Gent-Zwijnaarde voor het eerst een podiumplaats op plek 5. Samuel staat hier helemaal rechts.

 

In de hoogste categorie bij de -20 jaar + volw. eindigde Sterre op plaats 5. Sterre staat hier helemaal rechts.

 

 

 

 

Alle uitslagen van Zottegem :

Alle uitslagen van Gent-Zwijnaarde :

Op de website van het Vlaams Jeugdschaakcriterium kan je nu ook naar de laatste tussenstanden in alle leeftijdscategorieën kijken :

https://sites.google.com/view/vlaams-jeugdschaakcriterium/tussenstanden-2023

Iedere speler die aan één of meerdere tornooien heeft deelgenomen wordt in deze tussenstand per leeftijdscategorie vermeld. Voor de eindstand neemt men de 7 beste resultaten van iedere speler. Voor wie nu bv. al aan alle 8 tornooien van 2023 heeft deelgenomen, wordt  zijn laagste score niet meegeteld in de tussenstand. Bovendien moeten de spelers die in 2023 al minstens zeven keer meegespeeld hebben geen inschrijvingsgeld meer betalen in het laatste (2 daagse) tornooi in Brugge op 27 en 28 december. Voor onze club zijn dat Samuel Verachten ( -8 jaar ) Rik Peeters ( -12 jaar ) Arne Vanormelingen en Santosh Subramaniam(-14 jaar )

 

 

Scroll to Top