Positieve balans van de schaakzomer 2022

Voor sommigen is de zomerperiode een tijd om even uit het openbare schaakleven te verdwijnen en bijvoorbeeld in stilte zijn of haar openingsrepertoire om te gooien, en enkele malen te komen meedoen aan het zomertornooi. Aan ons zomertornooi heeft er zo trouwens erg veel volk meegedaan, en dat geeft glans aan de eindzege van Kevin Demiddele. Deze hoge opkomst is alvast een eerste positief punt.

Voor de meer gretige spelers betekent de zomer een festival van tornooien. Op veel van de tornooien die deze zomer in onze contreien werden gehouden streek er een horde spelers van Leuven Centraal neer. En ze deden dat collectief telkens weer goed tot zeer goed. Hieronder beperken we ons tot de prijswinnaars onder hen.

Eigenlijk begon de schaakzomer al in april in Blankenberge, waar een tiental spelers van Leuven Centraal deelnamen aan heb Belgisch jeugdkampioenschap. Dat leverde niet minder dan twee nationale titels op, van Khoi Nguyen en Cecilia Pereira Garza.

Khoi Nguyen ging op zijn elan door en schreef eerst het ratingtornooitje van Bilzen op zijn naam, en behaalde vervolgens een ronduit schitterend resultaat in Charleroi.  Ook in Geraardsbergen en Brugge scoorde hij zeer goed, en zo wist hij op amper drie maanden zowat 250 punten aan zijn rating toe te voegen. Met een ELO van 1791 staat hij op dit moment 37ste op de wereldranglijst van de spelers van zijn leeftijd of jonger. Let it sink in.

Ook anderen wisten zich wel eens in de (rating)prijzen te spelen. Uw dienaar deed dit in Maastricht, Bert Talloen in GeraardsbergenJasper Van Elsacker op de Brugse Meesters en Ehsan Aishajiang op het Belgisch kampioenschap rapid in Anderlecht. Eigenlijk werd deze zomer in elk tornooi waaraan spelers van onze club deelnamen , één van hen naar voor geroepen tijdens de prijsuitreiking.

Als dan ondertussen thuis Hasan Kutlu in alle stilte een titel correspondentieschaak in de wacht sleept, en er velen van ons goede herinneringen overhouden aan onze barbecue, is het feest compleet.

Dit alles belooft veel goeds voor het komende seizoen.

Scroll to Top