Kampioenschap Vlaams-Brabant

Het was zaterdag 23 oktober 2021 op het Vlaams-Brabants kampioenschap een mooie dag voor Leuven Centraal.
Het tornooitje leverde ons 4 kampioenen op!
Bij de allerkleinsten (-8) wist Gabriëlla Ognyanova (5pt), het zusje van Michaïl en Daniel, de eerste prijs te veroveren. Ze heeft dan ook twee goede leermeesters thuis.
Khoi Nguyen, onze rijzende ster bij de -10 haalde de eerste plaats naar zich toe door al zijn partijen te winnen (7pt). In dezelfde reeks wisten Erpan Aijsahjiang met 3 punten, Vihren Ivanov met 2punten, Pax Van den Oever en Sunny Shen met 1 punt zich als absolute beginners uit de slag te trekken.
De -12 jarigen moesten afrekenen met Cecilia Peireira Garza, voor vele volwassenen van onze club geen onbekende. Eigenlijk was het net andersom, Cecilia rekende af met de tegenstand en won met 6 punten. Yuvan Prakash haalde een verdienstelijke 3,5 en zijn vriend en beginnend schaker Mithil Kancheirla sloot de rij met 1,5 punten.
Een spannend verloop kende de titelstrijd bij de -14 jarigen. Gedeeld eerste maar op scheidingspunten eerst omdat hij de onderlinge strijd gewonnen had, werd Daniel Ognyanov met 5 punten. Ehsan Aijsajiang haalde een zeer verdienstelijke 4 punten en Samarth Gupta die afgelopen jaar ook op schaakgebied een lockdown ingelast had, haalde 3 punten.
Geen hoge toppen schoren we bij de groep van de -16, -18 en -20. Tim Slechten, nog geen jaar aan het schaken, haalde 3,5 punten, terwijl de -16 jarigen Floid Sallahi en Anais Burg 3 punten in de wacht wisten te slepen. Hamilton Mc Cutcheon met 2 punten en Dries Vanden Broeck met 1 punt hadden het wat moeilijker tegen de meestal oudere tegenstanders.
Al bij al een leuk en coronaproof tornooitje dicht bij huis, met veel speelplezier en waarbij op zijn minst veel ervaring werd opgedaan.

Scroll to Top