Wedstrijdverslag Mechelen 5 – Leuven 4

20 februari 2022 Afdeling 5B, speeldag 8 Mechelen 5 – Leuven Centraal 4: 2.5 – 1.5

Voor deze speeldag was de line up van onze vierde ploeg de volgende: Stef, Bertram, Khoi, Jasper.

Onze Mechelse gastheren hadden de organisatie prima voor elkaar en zo waren natuurlijk ook de covidmaatregelen van de partij. Het lokaal werd schitterend verlucht. We hadden de eer vlak bij de deur te zitten. Aangezien het buiten hard waaide kwam er telkens als er iemand binnen of buiten ging een koude tochtvlaag doorheen de deuropening. Meermaals is mijn notatieformuliertje gaan vliegen. Uiteindelijk kreeg mijn uitgeschakelde GSM een nieuwe functie, namelijk deze van presse papier.

Elogewijs waren Leuven 4 en Mechelen 5 aan elkaar gewaagd. Dat kon dus best een spannende match worden.

Op het vierde bord ging het snel. Op bord vier bij Jasper werd de vijandelijke zwarte koning uit de eigen gelederen gezogen, het matnet in. Dat was meteen een punt voor die van Leuven.

Op bord drie had Khoi met zwart een behoorlijk dynamische stelling opgebouwd. Even later ging er echter een kwaliteit verloren, zonder duidelijke compensatie. Wat later ook een pion. Zo hingen de bordjes terug gelijk.

Op bord twee kwam er een scherpe stelling met veel zware stukken op het bord. Bertrams witte koning stond iets meer op de tocht dan de zwarte tegenhanger, en dat resulteerde in een tweede nul voor Leuven.

Daarmee waren er drie partijen afgelopen. Op dat moment waren we op bord één nog maar net uit de opening, in een uiterst genietbare semi-slavische partij. De Mechelse speler, met wit, gaf een pion, die zwart aannam en die materiaalvoorsprong werd met succes verdedigd. Even later viel er nog een tweede witte pion, met heel wat initiatief voor wit ter compensatie. Zwart kreeg zijn ontwikkelingsprobleem net niet opgelost en wit wist te ontsnappen met eeuwig schaak. Erg jammer, want voor zwart zat de overwinning er zeker in, wat mijn siliciumvriend na afloop staalhard bevestigde.

Het bezoek aan Mechelen resulteerde dus in de tweede nederlaag van het seizoen. Op naar de volgende wedstrijd. Dan ontvangt Leuven 4 een ploeg uit Temse.

Onze vijfde en zesde ploeg speelden ook in Mechelen. Hartstikke gezellig!

Scroll to Top