Wedstrijdverslag Leuven 4 – Boey Temse 3

13 maart 2022 Afdeling 5B, speeldag 9 Leuven Centraal 4 – Boey Temse 3: 3.5 – 0.5

De sympathieke tegenstrevers uit Temse werden verwelkomd door het volgende team: Stef, Bart, Khoi, Arne. De terugkeer van Bart na enkele maanden afwezigheid was goed nieuws. We speelden in het ons zeer vertrouwde zaaltje in de Wingerd.

Theoretisch gezien was Temse een haalbare kaart en dat bleek ook eenmaal de partijen begonnen waren. Arne kweet zich heel snel van zijn taak.

Niet veel later haalde ook Khoi de overwinning binnen. De opponenten aan het derde bord vlogen elkaars koning naar de keel. De Leuvense witten waren de zwarten een duidelijk stapje voor.

Ook naast mij op bord twee zag ik een scherpe stelling verschijnen, waarin de witspeler uit Temse zich uiteindelijk verslikte en verstrikt raakte in een matnet. Dus ook zegepalmen voor Bart.

Op bord één wist ondergetekende maar geen leven in de stelling te krijgen, en na wat trekken en duwen werd uiteindelijk remise overeengekomen.

Resultaat: een overtuigende zege. Leuven 4 is er helemaal klaar om volgende speeldag de leider uit de rangschikking te ontvangen: LSV-Chesspirant 3 uit Lokeren.

Scroll to Top