FIDE World Cadets Championship 2022

Verslaggever: Cecilia Pereira Garza

Mijn ervaring in een WK

Ik heb van 15 tot 28 september het World Cadets Chess Championship (WCCC) gespeeld. Ik speelde in de categorie -12 meisjes. Mijn categorie had 102 spelers, en ongeveer 70 verschillende landen. Het toernooi was in Batumi, Georgië.

Dit toernooi is de eerste na corona, daarom hadden de meeste spelers een te lage rating. Dat kon je bijvoorbeeld zien aan hun lichess-account. De Belgische delegatie bestond uit vijf spelers. De resultaten varieerden van 2 tot 5,5 punten uit 11, dat is een goed resultaat met veel ruimte voor verbetering.

Het toernooi was moeilijk. Geen enkele partij was makkelijk. Een leuke partij was ronde zesIk was wit. Het was een Grünfeld (Zie partij beneden). Ik stond aan het begin iets beter, maar uiteindelijk werd er naar een slecht eindspel afgeruild. Een andere was ronde 10. Ik heb door een vrijpion op de d-lijn gewonnen. Uiteindelijk maakte ik 5,5 punten. Dit toernooi heeft mij gemotiveerd om meer mijn best te doen, omdat ik heb gemerkt hoe sterk sommige mensen zijn. Volgend jaar win ik! 🙂

Batumi was een mooie stad aan de zee. Op de vrije dagen konden we naar buiten om de stad te zien. Ik heb veel mensen ontmoet die net zoveel van schaken hielden als ik. Ik heb veel genoten van de stad, en ook van niet naar school te moeten gaan.

Scroll to Top