CES Sambreville 3 - Leuven Centraal 10 (1,5 - 2,5)

Verslaggever: Michael Van Campenhout

Zoals altijd heeft ons team weer de nodige “fun & challenge” gevonden in hun spel. Ja hoor, we hebben Sambreville een poepje laten ruiken. 2,5 op 4.

Helaas heeft Yigit zijn spel verloren en dat leidde tot enige frustratie. Bram en Michael hebben de winsten binnengehaald en dat leidde tot veel frustratie, kwaadheid en het verscheuren van onze tegenstanders hun notitiepapier met hun fatale zetten op, maar  het meest interessante spel werd toch wel gespeeld door Reuben.

Lange tijd een stuk achtergestaan, dan gelijk kunnen komen, uiteindelijk de voorsprong kunnen nemen. Beide spelers gingen dan ook in verlengde tijd waar het uiteindelijk uitmondde in een psychologische thriller van formaat. Beide spelers met minder dan 30 seconden op de klok. Gretig hun vele zetten neerpennend, blundertjes die door beide partijen werden gemaakt, maar een winnende positie voor Reuben die uiteindelijk niet verzilverd werd. Een remise werd aangeboden en uiteindelijk met 10 seconden op de klok geaccepteerd door Reuben. Bijna 100 zetten verder en de klok die 19u30 aangaf hadden we als team gewonnen. Voor diegenen die graag de partij van Reuben analyseren, deze kan je vinden via https://lichess.org/study/s1QLVFEU

Scroll to Top