Leuven Centraal 7 - Kapellen 1 (2-2)

Verslaggever: Jan De Geest

 

In ronde 10 speelden wij een thuismatch tegen het jonge geweld van Kapellen 1. Deze club is letterlijk een echte ‘Jeugdclub’ met aan het hoofd een 30-jarige leerkracht en voorzitter Julian Carpentier omringd door vele gedreven jeugdspelers. Niettegenstaande hun jonge leeftijd doen zij het in deze Interclub allesbehalve slecht met een 6de plaats in onze reeks. Ze verloren tot hiertoe slechts 3 matchen en speelden 2 maal gelijk naast 4 overwinningen. We waren dus gewaarschuwd dat het moeilijk kon worden. Hun voorzitter met 1875 Elo’s speelt bijna nooit mee, enerzijds om zoveel mogelijk leden van zijn club de kans te geven om ervaring op te doen en anderzijds ook uit sportieve overwegingen dat zo’n hoge Elo feitelijk niet thuishoort in vijfde afdeling. Mijn respect dus voor deze Julian Carpentier.
Spijtig dat Loïc niet kon meespelen, maar met Lucas hadden wij meteen een volwaardige vervanger. Op bord 3 kon Lucas zijn jonge opponent al direct in de opening verrassen met stukwinst als gevolg. Lucas was dan ook de eerste speler van onze ploeg die het volle punt kon binnenrijven. Het zag er toen nog heel goed uit voor Leuven Centraal 7. De stelling van Jonathan op bord 4 heb ik niet goed kunnen volgen, maar qua materiaal leek het toch zeer lang gelijk op te gaan. Pas in het verre eindspel moet er iets verkeerd gelopen zijn, want ineens hingen de bordjes weer gelijk door een nederlaag van Jonathan. Op mijn bord 2 had ik een mooie stelling met een licht voordeel voor mezelf. Ik weigerde nog een remise aanbod wat op dat ogenblik volledig terecht was. Helaas ging even later het licht uit en blunderde ik domweg een stuk. Met agressief spel kon ik nog een kwaliteit terugwinnen, maar zelfs dat was onvoldoende om remise te houden. Ondertussen was Jasper wel succesvol op bord 1 maar moest ik mij wel neerleggen bij een nederlaag. Jasper kon een aanval van zijn tegenstander met te weinig stukken makkelijk blokkeren en vervolgens de stelling van zijn tegenstander openbreken waar een onveilige koning het onderspit delfde. De match eindigde dus op een gelijkspel, wat vooral bij mij zeer veel frustratie veroorzaakte. Gelukkig konden wij thuis vaststellen dat Leuven Centraal 7 in de stand van de beste tweedes van vijfde afdeling nog steeds op die tweede plaats was gebleven. Eén ploeg Oostende 4 is ons daar met de matchpunten bijgebeend maar blijft toch achter ons met 4 bordpunten minder.
Dit betekent dat wij in onze laatste match van het seizoen genoeg hebben aan een 2,5 – 1,5 overwinning om de promotie naar vierde afdeling te kunnen vieren! We spelen dan tegen Hoboken 4, een ploeg die op de allerlaatste plaats in onze reeks staat. Dit lijkt een zeer haalbare kaart, maar toch opletten geblazen want ook in Hoboken 4 spelen uitsluitend jeugdspelers en die kunnen soms verrassend uit de hoek komen. Dat hebben we zondag ll. al mogen ondervinden tegen Kapellen 1.

In bijlage het klassement van de beste tweedes in de vijfde afdeling na 10 van de 11 rondes. De eerste 2 in dit klassement zijn onmiddellijk verzekerd van de promotie naar 4de afdeling. De volgende ploegen kunnen in augustus nog opgevist worden om andere ploegen, die stoppen met Interclub of de promotie weigeren, te vervangen. Meestal kunnen 5 à 7 ploegen hier nog gebruik maken van een laattijdige promotie. Maar dat is nooit een zekerheid.

Scroll to Top