Leuven Centraal 7 - De Rode Loper 1 (2,5 - 1,5)

Verslaggever: Loïc Beaucarne

De eerste ronde is ploeg 7 van Leuven Centraal er nauw vanaf gekomen.

Op bord 1 kon Jasper vroegtijdig een winnende positie verkrijgen door zijn tegenstander te ontzeggen van ruimte op het bord. Enkele zetten later echter verspeelde hij dit voordeel en werd de positie zelfs iets slechter voor hem. Terwijl er langs beide kanten van het bord pionnen werden opgespeeld, kon Jasper in het gelijke eindspel toch de winst verzekeren na een blunder van zijn tegenstander.

Ik speelde zelf op bord 2, waar ik door een onzekere opening een pion verloor en mijn tegenstander mogelijkheid op aanval gaf. Dit miste hij, maar ik kon op mijn beurt ook niet de juiste centrale tegenaanval vinden met mijn loperpaar. In het gelijke eindspel bood ik remise aan toen ik meende dat mijn ploegmaten de overwinning in handen hadden, en onder tijdsnood accepteerde hij.

Jan stond op bord 3 tegenover een speler waaraan hij zo’n tiental jaren geleden zelf nog les had gegeven. Wellicht opgedreven door de rivaliteit, speelde onze ploegkapitein overtuigend en haalde een verpletterend voordeel. Maar helaas, na een moment van onoplettendheid stond Jan in enkele zetten op vlak van materiaal uiteindelijk onoverkomelijk verloren.

Als laatste lag het dus aan Jonathan, die het op bord 4 tegen een damesgambiet moest opnemen. Gelukkig was dit niet onbekend voor hem, dus vocht hij geconcentreerd door, ook nadat al zijn ploeggenoten al klaar waren met spelen. Het lukte hem te promoveren en hij zette zo uiteindelijk een tegenstander met een rating van meer dan 150 punten hoger mat.

De eerste ploegoverwinning is binnen: dit is iets waar we zeker blij over mogen zijn, maar in het komende seizoen zullen we toch moeten proberen nog overtuigender te zegevieren. Onze toekomstige tegenstanders zijn immers ook niet van de poes.

Scroll to Top