Leuven Centraal 7 - Burcht 2 (3 - 1)

Verslaggever: Jan De Geest

Tweede ronde van de Interclub en tweede overwinning van Leuven 7. Van de 6 Leuvense ploegen die aantreden in de vijfde afdeling zijn wij nu nog de enigen met het maximum der punten. Al moeten we direct toegeven dat dame Fortuna ons meer dan een handje geholpen heeft.

Jonathan op bord 4 was het eerst klaar. Zijn tegenstander was een beginnende twintiger zonder veel ervaring. Daar was in het begin weinig van te merken want nadat hij 2 torens kreeg voor een dame, drongen die torens binnen op de achterste lijn om daar een stuk te winnen. Jonathan hield enkel 6 pionnen over tegen 6 pionnen + Paard. Jonathan moest dus alles of niets spelen en veroverde snel enkele pionnen dankzij zijn oprukkende koning. Wat later creëerde hij een dodelijke vrijpion en het eerste volle punt was binnen.

Jasper had het op bord 1 moeilijk tegen een sterke tegenstander. Jasper blunderde een kwaliteit, maar wou alles rechttrekken met agressief spel wat bijna lukte, want zijn tegenstrever blunderde op zijn beurt. Helaas driewerf helaas, merkte Jasper deze blunder te laat op en zo hingen de bordjes al snel gelijk.

Loïc speelde een zeer mooie partij tegen een kranige tachtiger. In een zeer ingewikkeld middenspel verloor hij een kwaliteit, maar dat werd ruimschoots goedgemaakt door een hyper actief loperpaar. Met mooie tactische zetten kon Loïc een matnet weven. Je tegenstander mat zetten met een kwaliteit minder doet altijd deugd. Knap gespeeld.

Jan (ikzelf) speelde tegen een oude bekende tegen wie ik met wisselend succes, al enkele keren gespeeld had. De partij bleef min of meer gelijk opgaan en toen onze ploeg 2 – 1 voorstond stelde ik remise voor, maar mijn tegenstander, die ook de ploegkapitein was, weigerde natuurlijk om de nederlaag te vermijden. Bijna terecht want even later verloor ik een stuk en dacht ik te moeten berusten in de nederlaag. Maar ook hier kwam dame Fortuna ter hulp. Eerst kon ik de stelling in evenwicht brengen met een tussenschaak. Toen ging het licht uit bij mijn tegenstander want hij gaf mij zomaar een toren cadeau. Het geschenk werd uitgepakt en het laatste winnende punt was binnen.

Volgende ronde op 6 november wordt een belangrijke match tegen co-leider Borgerhout 4.

Scroll to Top