Brasschaat 6 - Leuven Centraal 7 (0 - 4)

Verslaggever: Jan De Geest

Op zondag 19 maart speelden we met Leuven Centraal 7 in en tegen Brasschaat 6. Onze vaste ploegopstelling werd op twee plaatsen gewijzigd. Loïc kon niet meespelen wegens een schoolreis, maar dat wisten we reeds geruime tijd en op het tweede bord werd Loïc vervangen door Daniel Ognyanov die ook heel sterk speelt. Op het vierde bord moest Jonathan afhaken wegens ziekte, maar ook hier hadden we met Stig een sterke jeugdspeler als vervanger. Jasper en ikzelf bleven op de ons vertrouwde borden 1 en 3 spelen.
In het klassement staan wij op een zeer hoopvolle tweede plaats, die ons nog steeds doet dromen van de promotie naar de vierde afdeling. Dank zij de voorsprong van 3 matchpunten op de derde ploeg in onze reeks is deze droom steeds realistischer geworden.: de laatste matchen moeten wel nog allemaal gewonnen worden, maar een winst van 2,5 – 1,5 is telkens voldoende om dit doel te bereiken.
Brasschaat 6 was gelukkig niet zo sterk opgesteld met op borden 3 en 4 telkens een jonge en onervaren jeugdspeler.
  • Stig veroverde als eerste van onze ploeg een stuk, maar zag dit stuk opnieuw verloren gaan. Met enkele tactische zetten kon Stig echter een dubbele aanval met pionwinst en matdreiging creëren. Zijn tegenstander zag wel het dreigende pionverlies, maar niet de matdreiging en zo was ons eerste punt al snel binnen.
  • Ikzelf kreeg een zeer goede stelling na de opening, waardoor mijn tegenstander wat in paniek raakte en pardoes een stuk offerde om aan de druk te kunnen ontsnappen. Het hielp hem echter niet veel ,want een tiental zetten later ging er bij mijn tegenstander een tweede stuk verloren en daardoor ook de partij.
  • Daniel speelde tegen een oudere dame met nauwelijks iets meer dan 1200 Elo’s en dat was ook dadelijk te zien aan zijn stelling. Haar koning bleef centraal op het bord staan en was daardoor een schietschijf voor het aanstormende geweld van Daniel. Geduldig opgebouwd en mooi afgemaakt waardoor Daniel voor het derde punt zorgde.
  • Jasper had deze keer weer de relatief sterkste tegenstandster met toch meer dan 1600 Elo. Jasper kreeg met zwart een Engelse opening tegen en aan zijn stelling te zien, kende hij die opening niet zo goed. Materieel bleef het echter in evenwicht en daardoor kon Jasper beginnen aan de hergroepering van zijn stukken. Na meer dan 50 zetten kon Jasper een pion veroveren en in het eindspel creëerde hij een vrijpion, die onhoudbaar werd. Na lang zwoegen en zuchten kon Jasper dus het vierde en laatste punt binnenrijven.
Eindstand Brasschaat 6 – Leuven Centraal 7 : 0 – 4
Nog tweemaal winnen met 2,5 – 1,5 tegen relatief zwakkere ploegen uit de tweede helft van het klassement en op naar vierde afdeling !!
Scroll to Top