Leuven Centraal 6 - Boitsfort 4

Verslaggever: Bert Talloen.

Het nieuwe Interclub seizoen is onder een gunstig gesternte gestart voor “Leuven 6”. Het treffen tegen “Boitsfort 4” is met 3,5-0,5 in het voordeel van de thuisploeg beslecht.

Op Bord 3 toont Ehsan dat zijn recente mooie resultaten geen toeval zijn: hij krijgt in zijn partij al spoedig de zwarte Koning in het vizier en weet een succesvolle matdreiging op te bouwen.

Ondertussen op Bord 4 heb ik (Bert) in mijn partij het Loperpaar gewonnen en krijg ik de controle over de zwarte velden. Wit kan het insluiten van zijn Dame nog voorkomen, maar heeft niet meer de tijd om de eerste rij te reorganiseren. Wanneer ik een Toren met schaak sla heeft mijn tegenstander de weinig benijdenswaardige keuze tussen stukverlies of mat in twee. Een logische opgave volgt.

Ook op Bord 1 kan Tim tactisch uithalen. Eerst passeert een Paardvork op de Torens de revue en niet veel later dient ook de tweede zwarte Toren het bord te verlaten. Zwart schaakt nog even door tegen een beslissende materiaalvoorsprong maar weet dan toch de spreekwoordelijke handdoek en ring te vinden.

Aysajan op Bord 2 heeft een iets lastigere zondagnamiddag gekend. In het middenspel lijken beide spelers wat in het duister te tasten, en wanneer de kansen om op voorsprong te komen niet worden benut, volgt een veel meer evenwichtige stelling en uiteindelijk een remise.

Leuven 6 – Boitsfort 4 : 3,5-0,5.

Scroll to Top