Een prachtseizoen afgesloten met simultaanschaak, pizza’s en barbecue

Toen haar laatste tegenstander de koning had omgelegd, vertrok Hanne naar Lier, omdat ze er in de namiddag meespeelde met het kampioenschap van België. In Leuven had ze zich alvast goed kunnen opwarmen.

Na afloop konden onze jeugdige schakers terug aansterken met lekkere pizza’s, en de benen losgooien op het hockeyterrein. En ook werden onze clubkampioenen gehuldigd, onder luid applaus.

Op zes juli vormde het mooie lokaal van de hockeyclub van Leuven het decor voor het slotakkoord van het seizoen: ons clubfeest.

’s Ochtends kwamen onze jeugdspelers met velen opdagen om WIM Hanne Goossens en Peter Meurrens partij te geven in een simultaanscéance. Hanne en Peter namen elk een twintigtal jeugdige tegenstrevers voor hun rekening, en beiden wisten ze tegen de massale jeugdige tegenstand ongeslagen overeind te blijven.

In de namiddag werd er ook simultaan gespeeld, door IM Ilja Sirosh, die vierentwintig volwassenen en sterkere jeugdspelers partij gaf. Ook Ilja bleef ongeslagen (dertien overwinningen, elf remises).

‘Het sluitstuk van de dag was er een lekkere barbecue. Tussen het aperitief en de hoofdschotel kreeg Kevin Demiddele de bekers overhandigd van zowel het open als het gesloten clubkampioenschap. Beide competities heeft hij nu zo vaak gewonnen dat hij beide wisselbekers definitief mee naar huis mocht nemen.

Sommigen bleven nog lang plakken, met lange verhalen en doorgeefschaak.

Hiermee zit dit prachtseizoen er helemaal op. De voorbereidingen voor het volgende seizoen zijn al volop aan de gang, en de club zit ook tijdens de zomermaanden niet stil, want in juli en augustus spelen we in De Wingerd elke vrijdag drie ronden rapid. Allen daarheen, lid of geen lid!

Scroll to Top