Naar inhoud

Home Info Wat doen we

Wat doen we

Wanneer

De traditionele clubavond van Leuven Centraal begint vrijdagavond om 20u. Jaarlijks worden er op die avond week na week twee clubkampioenschappen gespeeld van telkens 17 ronden. Omdat we gebruik maken van het zogenaamde "keizersysteem" maakt het niet uit dat u een ronde gemist heeft; Iedereen krijgt de kans om elke week een partijtje te spelen.

Naast dit wekelijkse treffen doet onze club ook elk jaar mee aan een nationaal kampioenschap voor clubs, de Nationale Interclubs. Aan dit kampioenschap neem je deel per team en vecht je met je teamgenoten voor promotie of, als het wat minder gaat, tegen degradatie. Dit alles gaat normaal gesproken elke 2 weken door, afwisselend thuis en op verplaatsing.

Hoe

Op enkele speciale avonden na spelen we telkens partijen aan een  tempo van 1u30 voor 40 zetten + 30min voor de rest van de partij per persoon met 30 seconden increment per zet vanaf de 1e zet. Om alles in goede banen te leiden, maken we gebruik van een schaakklok - om de tijd van jou en je tegenstander bij te houden - en notatieformulieren - om de zetten op te noteren. Weet je niet hoe dit juist in z'n werk gaat, mag je dat uiteraard gewoon vragen aan je tegenstander of aan de tornooileider.

Schaakles (voor de jeugd)

Occasioneel worden er ook voor de volwassenen lessen georganiseerd, maar voor de jeugd gebeurt dit op regelmatige basis. Elke vrijdag om 19u00 krijgen de kinderen een uurtje de kans om bij te leren van een meer ervaren schaker. Meer informatie hierover vindt je terug in onze rubriek Jeugdwerking.

Jeugdschaak

Wie

Laat ons beginnen met het goeie nieuws: iedereen, jong of oud, man of vrouw, ervaren rot of beginneling, is welkom! Weet je nog niet goed hoe alles juist in z'n werking gaat, maakt niet uit. Je komt gewoon even langs en we ontvangen je met open armen! Speel gerust vrijblijvend een partijtje mee en snuif zelf de schaaksfeer op of drink een pintje met de "passieve" schakers. Pas als je op regelmatige basis begint deel te nemen, vragen we dat je lid wordt.

Braderie De Langste Dag

Daarbuiten

We blijven natuurlijk niet altijd ter plaatse. Zowel met de jeugd als met de volwassenen doen we geregeld mee aan tornooien, zowel in het binnen- als het buitenland. Zo zijn enkele van onze leden de laatste jaren al in Engeland, Spanje, Frankrijk en zelfs Servië en Kroatië geweest! Wie het liever wat dichter bij huis zoekt, kan uiteraard ook gewoon meedoen aan ons eigen tornooi.

Om het luchtig te houden beperken we ons ook niet alleen tot schaken. Samen iets gaan eten, bowlen, jaarlijks een barbecue en een clubfeest, braderieën, ... we doen het allemaal!