Naar inhoud

Ploeg 6

Ronde 1 (Verslag Stefan)

Ondanks zware selectieproblemen bleek Leuven 6 zowat de enige ploeg die op 'volle sterkte' aan de start van het nieuwe interclubseizoen begon. Voor de gelegenheid hadden we ons, toegegeven een beetje asociaal, opgesteld in het kleine lokaal naast de grote speelzaal. Dit scheelde zowat 10 graden waardoor we met een frisse kop aan de partij konden beginnen.
Voor de match had ik iedereen gebrieft dat we Overpelt 2 partij gingen geven. Ik was dan ook verbaasd dat mijn tegenstander een clubblad van ... SK Deurne bijhad. Enfin, blijkbaar bleek Deurne zwakker dan Overpelt en daar treuren we niet over natuurlijk.
Mijn tegenstander, A. Basic, dacht bijna niet na en speelde zetjes uit de losse pols in een koningsindiër. Nochtans bleek zijn kennis van deze opening nogal 'basic' want enige aanvalspogingen langs de konings- of damevleugel bleven achterwege. Toen g4 volgde om de zwarte koningsvleugel open te breken volgende een incorrect stukoffer op g4 dat nogal eens in een blitzje geprobeerd wordt, maar in een serieuze partij doorgaans achterwege gelaten wordt. Na 25 zetten had ik mat in 8 (zij Fritz achteraf) en mijn tegenstander gaf op. Zo had ik de eer op de eerste winspartij voor Leuven van het nieuwe seizoen te mogen optekenen. In gans de partij had ik geen enkele zwarte pion geslagen ... ik vraag me af of Tim Krabbé hier ook een database voor heeft.
Ondertussen was het me niet ontgaan dat Michiel op bord 3 ook al redelijk gewonnen stond. Een kwestie van stukken afruilen en dan het gewonnen eindspel uitdribbelen. En zo geschiedde.
Op het vierde bord zacht het er heel wat minder uit ... Arno stond zo goed als verloren in een eindspel met 2 lopers + pion tegen ... 5 pionnen. Maar onder het motto 'er heeft nog nooit iemand een partij gewonnen door op te geven' speelde hij door. Om een of andere reden slaagde zijn tegenstander er niet in om de pionnen te stoppen en Arno slaagde er zelf in om een dame op het bord te toveren. Na wat dubbele aanvalletjes werd zijn tegenstander mat gezet.
Patrick leek nog het meeste tegenstand te ondervinden, maar ook hij kwam nooit in de problemen. Nadat zijn tegenstander enige dreiging op de koningsvleugel creërde, was de partij wat later over.
Een droge 4-0 stond op het scorebord (of moet ik zeggen 12-4?). Spijtig dat we de volgende ronde 'bye' zijn, maar zo kunnen we ons 'virtueel leider' noemen tot de start van ronde 3.