Naar inhoud

11-03-2020Corona update: geen schaak tem 20 April - No chess

** English below **

 

Beste leden,

 

Naar aanleiding van de maatregelen tegen het Coronavirus is er geen schaakavond tem 20 April.

Voor de volgende weken zoeken we nog praktische oplossingen. Raadpleeg deze website en onze kalender voor verdere updates.

De jeugdlessen zijn tot het einde van de paasvakantie alvast geanuleerd. Rene, onze jeugdleider, contacteert de ouders met verder details.

 

 

Dear chess players,

 

Due to corona virus outbreak there will be no chess until April 20th.

We'll be looking into possible solutions for the weeks to come. Please check our website and calender for further updates.

Youth classes have been canceled until the end of Easter holiday. Rene contacts the parents with more details.

 

 

Verdere info:

 

Bericht VNT:

Ik moet u echter aankondigen, vooral voor degenen die hun wedstrijden van deze zondag nog niet hebben uitgesteld, dat de situatie drastisch is veranderd.
De Eerste Minister heeft zojuist aangekondigd: "Alle recreatieve, sportieve, culturele en folkloristische activiteiten, ongeacht hun aard, privaat of publiek, worden geannuleerd".
Dit betekent dat ik met de steun van de Raad van Bestuur van de KBSB de ronde 10 van deze zondag 15/03/2020 uitstel naar de volgende reservedatum, de 03/05/2020.
 

-----------------

Sedert 02/03/2020 is België in de fase 2 wat de opvolging van de verspreiding van het Coronavirus betreft en die fase is tegenwoordig versterkt. Fase 2 betekent dat het virus op het Belgisch grondgebied aanwezig is, maar nog steeds in een beperkt aantal gevallen. De maatregelen die de gezondheidsautoriteiten momenteel nemen, bestaan uit het systematisch testen van mensen die terugkeren uit risicogebieden EN die symptomen van het Coronavirus vertonen.

 

De Raad van Bestuur van de KBSB volgt de besluiten en aanbevelingen van de bevoegde deskundigen die door de administratieve- en gezondheidsautoriteiten via de site van de FOD Volksgezondheid hieronder en de pers worden meegedeeld.

 

Wij vragen u om de officiële website van de FOD Volksgezondheid te raadplegen die gewijd is aan het Coronavirus in België en die de meest recente informatie over dit onderwerp bevat: https://www.info-coronavirus.be.  Deze site bevat een FAQ die voor iedereen toegankelijk is en indien u na het lezen van deze informatie nog vragen hebt, kan een bericht per mail sturen naar de FOD Volksgezondheid of deze instantie bellen op het nummer 0800/14689.

 

Wij herhalen de hierna volgende verschillende preventieadviezen:  


-       Vermijd handen en kussen te geven. Om een prettige partij te wensen of iemand te feliciteren met een overwinning of een remise, geef elkaar een vuistje ("fist bump").
-       Was je handen regelmatig met water en zeep of met een handvol handalcohol (klik hier voor online instructies om je handen goed te wassen).
-       Bedek je mond/neus bij het niezen/hoesten.
-       Als een persoon zich niet goed voelt, adviseer hem of haar dan om contact op te nemen met zijn of haar arts die hem of haar kan doorverwijzen. Vermijd om hem of haar rechtstreeks naar de spoedgevallen te sturen.

  

Bestuur LeuvenCentraal

Reacties (0)

Er heeft nog niemand gereageerd op dit nieuwsbericht.

Reageren